Posts

Showing posts from June, 2015

The Famous Amous.

Image
Assalamualaikum guys.



Kali ini dan ketika ini semua muslim sedang menjalani ibadah puasa dengan penuh ketakwaan. Alhamdulillah kami sekeluarga juga :) Mesti ramai peniaga yang jual kuih raya sedang busy menyiapkan tempahan dan mempromosikan kuih raya masing-masing kan? Ehemm. tapi aku, aku kali ini disebabkan sedang menganggur dan masih available dengan rajinnya tolong mak aku buat kuih raya sikit la. Bolehlah family nak rasa sikit sorang. banyak-banyak maaplah koi tak mampu. Hihihi. Okay so hari semalam aku ada buat cookies yang brnama famous amous. pernah dengar tak? biskut tu sedap sangat pada aku dan aku memang suka sangat-sangat makan time zaman blajar dulu tapi mahaiii. kalau beli kira gram dah brapa harganya. Jadi apa kata aku buat sendiri je kan? jimat dan puas hati :)
Dah jangan buang masa baca entry bosan aku ni lagi ayuuuuh buat cookies sendiri...

Biskut Famous Amous chocolate chip - rujukan resepi dari FB DARI DAPUR UMMU.

bahan-bahan :

1- Gula perang : 1 1/2 cawan
2- Butt…

The sada crews.

Image
Assalamualaikum. Hai pembaca. *angkat tangan pada diri sendiri.

ehem ehem sada crews. apa tu? dhyla buat band ke? dhyla buat syarikat sendiri ke? Haaaaa. bukan bukan. syarikat sendiri atas nama ni mungkin tapi nak buat band ohh sorry, bukan kepakaran aku. *sedar diri takpe fadhilaaa.

sada crews is stand to s-shasha a-ain d-dhyla a-azniza.

nama ni tercipta time semester satu 2012. and i love this girlfriends so much. baik buruk aku diaorang brtiga ni tahu & terima. thanks sada's.

To sada's : ila mungkin bukanlah sahabat yg baik sepanjang 3 tahun berhempas pulas jatuh bangun sama-sama. tapi ila nak awak brtiga tahu ila takpernah berhenti mendoakan kebahagiaan kawan-kawan seperjuangan ila nak-nak lagi awak bertiga. Terima kasih menyedarkan bila ila buat salah dan beri semangat time ila down. Kadang kita sesat jalan tanpa sedar, dan Allah jua lah mengerakkan hati seseorang untuk menegur kita. Kita manusia. perlu saling menyedarkan dan bimbingan. Rindu sada's. rindu tcm jun…