cuti sem terakhir.






Assalamualaikum....



Hello readers. Aku sedang bercuti , tapi dua minggu aje. ini adalah cuti sem yang terakhir sebelum aku tamat belajar di Politeknik pasir gudang ni. I'm happy and sad. Happy sebab akhirnya misi untuk mendapatkan segulung sijil diploma akan terlaksana. In shaa Allah , Aamiin. Sedih pula sebab tak lama lagi akan berpisah dengan kawan-kawan yang dari semester satu sampai lah sekarang masih dengan aku especially my baby azniza, ain, dengan abang ngah n kak siti yang banyak membantu menjaga aku sejak aku dari sem satu lagi dan terakhir sekali dengan muhammad akmal <3 hmmm tinggal berapa bulan je lagi aku kat sini , segala pahit manis semasa menimba ilmu kat pasir gudang menjadi memori terindah dalam hidup aku. yang penting aku kena struggle for the last sem. tahun depan dah nak habis belajar maka kena buat yang terbaik , then fikir langkah seterusnya. Bila kita dah di peringkat macam ni baru la kita akan rasa bertapa sukarnya nak mencari duit tanpa ada usaha , ilmu , pengalaman dan kemahiran. Alhamdulillah , sepanjang aku belajar di Politeknik ni, banyak pengalaman dan ilmu yang aku dapat , dari pada 5% je pasal memasak sampailah 80% , even masih tak lah pro sangat tentang ilmu ini , ia sedikit sebanyak membantu aku. Yela , dulu time sekolah aku budak perakaunan , suka bab2 mengira , bukan memasak ni , Hahahaha. macam tak caya je dah nak habis belajar dalam bidang masakan ni. Ouh ya , diploma pengurusan hotel katering ni bukan hanya belajar masakkkkkkkkkkk je memanjang , kita ada kelas di dapur 1 kali seminggu pada minggu kuliah. yang selebihnya ada kelas teori dan praktikal yang lain. Aku pun belajar princple of accounting juga sem lepas. Haaaaaaaaaa. serious talk eh? or serious writing? Hhahaha. aku kalau bab ni serius lah. macam tengah berbincang hal masa depan dengan encik amal. Hihohihihi. *Gurauuuuuu.
Masa cuti yang serba terhad ni , aku nak luangkan masa yang ada untuk family tersayang , rindu juga si dia disana , takpe simpan rindu tu banyak-banyak ye dhyyla , kawal rindu dengan doa. :-)
semoga keputusan final exam untuk sem 5 dan muet adalah yang terbaik untuk ku dan rakan-rakan. Allah melihat usaha kita, Aamiin ya rabbal alamin.
okaylah. Daaaaaaaaaaaaaa. :)

Comments

Popular posts from this blog

Cintakan ALLAH kekal selamanya :)

Beras Cap SUKA HATI .

ULTRAMAN ~ \(^___________^)/