Berehat sebentar dari latihan industri. -..-

Assalamualaikum and salam sejahtera :)
Haii pembaca setia blog ni dan tak lain tak bukan diri aku sendiriii. jyeahhh :D hihihi
Hmm rindu nak menaip tapi start buat report pun belum lagi. haiyaaa teruk kan?
aku cuti sekarang ni aku kat pahang rehat & luang masa dengan keluarga. Alhamdulillah.. dapat juga aku balik rumah sendiri setelah berbulan-bulan praktikal macam nak gila * KONONNYA. cerita nak gempak ja kau kan? muehehe,
aku tak daya nak praktikal lagi, penat lagi report lagi , apa pun tak boleh. Hahahhaa. manje benor kau wehh.
aku praktikal sekarang dah nak masuk bulan ke tiga di F&B service as a waiterss kat The Ishwara coffee house , Le Grandeur Palm Resort. tak lama lagi.. hmm mungkin naik cuti ni aku tukar departmemt pulak kat Kitchen. Harap2 dapat kitchen yang okay laa kan, okayy sepanjang aku jadi waiterss ni aku banyak belajar cara kerja staff kat sana. nak duduk dia, je memang taklahh kan, pas siap kerja sendiri cari kerja lain lagi. ohh ya. sampai nak mesej n call family serta encik rindu pun tak sempat sangatkan, ishh apalah kan? sekarang pikiran aku tak okay sangat ni. terpikirkan report ja, ishhh :/

Hmm pernah makan ais krim goreng tak? Haaaa. aku baru je pernah makan tadi. Eh BARU JE PERNAH MAKAN? pelik je ayat tu - nak maksudkan yang aku ni baru pertama kali makan tadi benda alah ni- . Hahaha. tadi akak aku beli yang segera punya kat kedai. tinggal nak goreng ja. sedap bak hangg. Kepada yang tak pernah makan lagi. selamat membeli dan mengoreng dannnnnnnnnnnnnnn ngappp ya. Hhahahha. benda alah ni bole buat sendiri jugak. korang boleh tengok kat youtube or buku resepi. mueheheh. 


 ni bahagian Terrace , Ishwara Coffee House. tempat paling havoc sekali kalau buat table setting.
( Haaa ayat BM punahh! dahlah paling! sekali pulak tu. Haihh laa fadhila oiii.)  nak nak lagi kalau guest tengah ramai , kalau lama-lama boleh tumbuh otot lengan aku nih -..- Huhuhu.

okay, doakan aku n kawan2 yang lain selamat menghabiskan praktikal n dapat siapkan report dengan jayanya. Aamiin.
*Haaa. nak berjaya jangan malas-malas haaa Fadhila, jangan asyik nak tidur je! - Noteformyself-



Comments

Popular posts from this blog

Cintakan ALLAH kekal selamanya :)

Beras Cap SUKA HATI .

ULTRAMAN ~ \(^___________^)/