Thursday, 7 November 2013

Hi. i'm in semester break ! :)

Views
Assalamualaikum. Hai readers. How are you 'alls'. cehh you alls gitu kan? gedik pulak dah. macam gedik je , macam gedik je kan? aduyai. sudahlah , hentikan drama ini. -..-

okay , baiklah mari kembali ke jalan yang benar. seperti yang korang tak tahu. hmm aku tengah cuti sem ni. okay sekarang dah tahu kan? Hihihi. okayyyyyyyyyyy. so. hmm dah lama tak up to date this blog and i'm so awkward. -,- yela. post sebelumnya kan aku dok update lagu je kan. Hihihi.

cuti sem aku start 25/10 haritu sebab 24/10 tu aku habis je jawab payper Halal practice yang aku dah study gila-gila *Hmm takde lah gila mana. study smart jela k bak kata Amal bukan nama sebenar. -,- berusaha lah sehingga titisan air mata yang terakhir. Hahahhaa. walawehh. nak nangis aku study halal ni. beberapa malam tidur tak lena. wat latihan bagai nak rak kononnya. sampai terbawak dalam mimpi subjek yang hardrock ni. Halal Halal you make my day so scary. membe2 tengok aku pun " ehh , dia study fokus gila , mesti dah banyak baca kan? untunglahh" aku pun jawab ahh. fokus kebenda duk buat latihan je pun. bace pun time cari jawapan untuk soklan2 yang aku tak tahu jawpan. Al maklum lah subjek Halal ni macam sejarah. kebanyakkannya fakta bukan auta. Tapi alhamdulillah. aku dapat jawab dgn tenang time exam tu. mane tak tenangnya otak dah ingat nak balik. Hhahaha. mak aku jemput woi. tak yah lah aku susah payah naik bas bagai. Hmm yang drive  semestinyalah abg ipar aku dan akak aku sebagai penemannya. mak aku lah ketua rombongan nak jemput aku tuh. Hhahaha. oh ya. org tersyg pun ade dtg kejap jumpa mak aku n akak serta suaminya. Hmm. time tu sedih jugaklah. errr.. maklum la aku nak balik pahang dah dia still kat pasir gudang sebab tuntutan kerja. keh3 amboi. kemain ayat2 aku tau. macam ayat novel tak? Hehehe. biaselah sebelum cuti sem lagi time2 free je mesti aku bace novel. ehh sebelum tu.. Hmm korang dah bace ke novel tajuk ' M.A.I.D' by suri ryana? 'Suami Aku Ustaz' by hannah dhaniyah? Hmm banyak lagi sebenarnya novel aku bace. Haaa satu lagi ' Usai.. aku terima nikahnya' by umie nadzimah.  best tau jalan cerita dia. kasi lima bintang lahh kat novelis nih. tapi kebanyakkan cerita novel yang aku bace kan. mesti jalan cerita dia mak mertua yang kaya tu tak suka menantu dia kan? pastu ayah mertua rileks je terima menantu dia. ehh nanti kalau aku jadi novelis kan aku nak buat pasal ayah mertua pulak tak suka menantu dia. Hhahaha. ehh macam berbkat lak kau dhyla. tak ah gurau je.


ni laa antara novel yang aku kata best tu. yang tak habis bace lagi pasal ' Mr. Pai Epal'  pasal chef. ehh dia pilih lahh , tau2 jak kita nih amek bidang memasak kan. Haaa , try la beli kat kedai eh. adui , sempat lagi aku jd promoter tak berbayarkan. Hihihihi :p

okay , berbalik pada aktiviti di waktu lapang nih. aku takde kerja pun duk rumah goyang kaki jelah. tolong2 mak kat dapur, jaga anak sedare , tlong makan makanan mak aku masak , tlong menghabiskan beras , menghabiskan mase bersama mak tersayang. Ehh , drama love you mr. arrogant dah tamat. yeahhh! takyahlah beli novel dia. Hhahaha. aku sebenarnya mana layan cerita macam tu. duk asrama tau2 pun gitu2 je dari laman sesawang yg ade nih.. hmm aku tak tengok lah senang cerita. Hmm bila balik rumah kat pahang nih. kakak2 , kakak ipar dan segala kakak yang ade tengok je cerita ni jadi secara automatik aku pun layankan jela. tup tup dah nak tamat episodnya. Ahhhh. memang syoklah tengok. Hhahaha takyah nak tggu lama2 tengok je episod akhir. nak tahu jugak lebih2 tgok kat tonton.com.my tu je cerita dia sebenarnya. Hehehe.
okay pasal temuduga jururawat tu kan. nanti aku update ye. eleh , macam ade je yang nak bace koyaaa pd dri sendiri. takpe. abaikan. -..-

okay , okay aku tak lama lagi kena latihan industri pulak. Hmm still tak bersedia mental dan fizikal. masih mampu bersantai-santai lagi. mane tak nye dan lagi aku nak pergi perak stay rumah akak fatinah aku tu.. dgn mak aku sekalilah. aku dgn mak memang kamcing macam membe dah. HAHAHA. padahal dah memang anak beranak kut. :D okaylah. jaga hati , jaga iman, Allah sayang kita semua sebab tu dia masih bagi kita peluang utk kita betulkan salah silap kita kan? :) Alhamdulillah.
oh ya. Tahniah team bola negeri pahang sebab dah jadi juara :) Alhamdulillah. Hogoh Pahang Hogoh. menang tak megah , kalah takkan rebah. tok gajah hebat! jyeahh. keh3.

adioss. Assalamualaikum readers :)


TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI BACA YEE :)

No comments:

 
Rainbow Arch Over Clouds