Posts

Showing posts from November, 2013

Johor cuti Jumaat/sabtu. :)

Image
Assalamualaikum.
Hai readers :)
Hari ni aku tengok berita and seperti yang kita dah sedia maklum. hari cuti untuk negeri johor sabtu/ahad di tukarkan kepada jumaat/sabtu , sama macam negeri terengganu,kelantan and kedah. Alhamdulillah hari jumaat di muliakan dan golongan lelaki muslim dapat menjalankan ibadah solat jumaat dengan khusyuk dan taklah tergesa-gesa. Memang kalau budak-2 sekolah even budak ipta macam aku ni pun kalau dah biasa hari jumaat belajar separuh hari je jadi macam tak syok lah kan kalau tukar? tapi semuanya ade hikmah. aku pun sokong lah hari jumaat cuti. sebab akak aku yang duk kelantan kata banyak manfaat cuti hari jumaat nih.. tak lama lagi negeri pahang pulak menyusul ye? In shaa Allah..
Mesti yang ade yang konfius kan kenapa aku beria benor update pasal negeri johor dah tukar hari cuti nih , padahal aku ni asal pahang. hiihihi. aku nih belajar kat politeknik johor bahru jadinya memangla terasa jugak effect pertukaran cuti tu.. nak2 lagi time kuliah nanti.. …

Masanya hampir tiba.

Image
Hai readers.
aku tengah membilang jari berapa hari je lagi aku nak duk pahang ni nak habis kan cuti sem yang ade. aku taknak li je rase. hmm bila dah biase mengadap muka mak aku nih nak balik hmm susahnya hidup tanpa dia.. sian mak aku. aku sayang dia sangat.. aku tahu dia pun terlebih sayang anak-anak dia n sanggup buat apa je demi anak-anak dia. arwah ayah pun sama. semuanya yang terbaik untuk kami. <3
ntahlah. jiwa kacau sangat sekarang nih. macam-macam aku pikir nak-nak lagi pasal latihan industri nih. Oh ya. keputusan spa8 tu nanti 2/12 baru keluar. time temuduga tu aku dah buat sehabis baik. study laa. pastu time tunggu giliran tu pulak aku lambat lagi turnnya jadi sempat laa lagi bace n ulang kaji lagi sikit2 pasal jururawat nih. even aku mmg tak minat dalam bab2 nurse ni tapi aku nak buat yang terbaik jugak.. mak aku.. :) tu yang aku fikir time tu. sempat jugaklah borak2 dengan kawan seinterview yg lain.. kebanyakkannya dah pernah interview then repeat interview lagi. umur…

Wedding Besties. Yeay! (:

Image
Assalamualaikum. Hai \(O_o)/

ahad baru ni. 16/11/13 aku pergi tengok kawan aku akad nikah. kawan baik aku.. kami satu kelas.. suami / isteri tu dua2 membe aku.. namanya zuria dan fardhan.. Hehehe. How sweet <3 satu kelas time sekolah menengah bercinta start tingkatan dua lagi then at last diaorang dapat di satu kan dengan jayanya dengan izin Allah. Alhamdulillah.. syukur and happy sangat dapat tengok membe akad nikah and bersanding dalam usia 19tahun. wahh tak lama lagi dapat anak sedare baru laa aku n kawan2 kan? Hhahaha. :p kebetulan aku cuti sem nih dapatlah datang jumpa membe perempuan yang lama tak jumpaaaaaa. miss you all. dah khawin pun sorang , dah dapat title PUAN. no cik cik lagi ye? Haaa. apa2 pun tahniah dear ;)







happy happy jugak. dalam hati berdebar sebab 21/11 ni result keluar. Hmm sangar berdebar. :( sedihnyaa dah nak pi balik johor semula nak kena pi latihan industri. :(
oh ya, encik b.penawar dah selamat d interview dengan jayanya. Alhamdulillah. dia lega aku pun …

Last day in Lumut, Perak. arrasso -,-

Image
Assalamualaikum.
Hai. esok aku dah kena balik pahang setelah berhari-hari menghabiskan masa lapang yg ade d perak yang sgt cantik nih. fuhh ayat! nak yg cantik2 je ye cik akak? ahahaha.tak laa. gurau semata. tapi perak mmg besh. :)
aduhai. badan rase tak sedap pulak. macam demam je. macam demam je :3 hmm sian kat diri sendiri. huhuhu. T_T
encik bandar penawar sedang study mungkin utk interviewnya nanti. Good luck my dear. do the best. kejar impian awk sampai berjaya k. doa sy sentiasa bersama awak. chaiyok2 :-) 
mesti berdebar-debarkan? takpe sy kan ade. wahhahahah. :p  fokus k fokus. -_-
Hmm bestlaa duk sini. kena layan mcm princess pulak rase. Hhahaha. nak tunjuk bakat memasak terpendam. hmm tak jadi lah pulak. master segala chef ade sekali. *mak aku. kakak serta abang ipar. hmm abg ipar aku yg navy nih mmg terer masak. hehe.
okay. sepanjang aku duk kat perak nih. aku duk kat rumah kakak aku. kat pengkalan TLDM lumut.. dlm pengkalan nih macam dalam satu bandar tau tapi semuanya …

Hi. i'm in semester break ! :)

Image
Assalamualaikum. Hai readers. How are you 'alls'. cehh you alls gitu kan? gedik pulak dah. macam gedik je , macam gedik je kan? aduyai. sudahlah , hentikan drama ini. -..-

okay , baiklah mari kembali ke jalan yang benar. seperti yang korang tak tahu. hmm aku tengah cuti sem ni. okay sekarang dah tahu kan? Hihihi. okayyyyyyyyyyy. so. hmm dah lama tak up to date this blog and i'm so awkward. -,- yela. post sebelumnya kan aku dok update lagu je kan. Hihihi.

cuti sem aku start 25/10 haritu sebab 24/10 tu aku habis je jawab payper Halal practice yang aku dah study gila-gila *Hmm takde lah gila mana. study smart jela k bak kata Amal bukan nama sebenar. -,- berusaha lah sehingga titisan air mata yang terakhir. Hahahhaa. walawehh. nak nangis aku study halal ni. beberapa malam tidur tak lena. wat latihan bagai nak rak kononnya. sampai terbawak dalam mimpi subjek yang hardrock ni. Halal Halal you make my day so scary. membe2 tengok aku pun " ehh , dia study fokus gila , mesti …