Sunday, 13 October 2013

sem tiga yang heavy -,-

Views
Assalamualaikum.
hai readers.
hari ni baru ade hati nak update blog aku yang dah rase macam bukan blog. ehh? hmm --'
yela , dah lama aku tak updatekan. takde masa nak taip blog ni , banyak benda lain lagi aku nak kena taip. assignment pun berlambak. presentation lah , practical test nya , pikir pasal tempat latihan industri nya lagi. aduhai. sabar jela. baru sem 3 aku n dak kelas dah separuh meroyan , sem 6 nanti acane ehh? haihh. seram woi. -,-

hmm baru-baru ni aku buka email then aku dapat temuduga untuk latihan jururawat (spa8) under kerajaankan. hmm aku malas nak pergi.. mak aku suruh try pegi temuduga tu.. memang lah tak compom dapat tapi aku takut lau aku terdapat pulak. aku dah tiga sem kat sini , aku taknaklah belajar separuh jalan je. tapi takpelah , aku ikut je cakap mak aku. aku pergi lah temuduga tu nanti. tapi aku memang tak berminat nak jadi nurse. tengok darah org luka sikit pun aku dah nak pitam , ni kan pulak nak cucuk orang guna jarum. ehh :/ tak sanggup. mak tersayang punya pasal aku pegi temuduga nanti , tapi make sure mak aku teman k , kat kuantan kot. jauh bak hang. hahaha jauh laa sgt dr jengka tu kan?

hmm latihan industri aku ni pun tak tahu dapat kat mana. dulu try hantar kat PJ tak dapat , hantar kat hotel kl , dapat tapi hostel pulak penuh. aduhai dugaan. sekarang tunggu keputusan kat PD or kat desaru. hmm harap-harap aku n kawan2 dapat tempat yang selamat dan yang baik. amin,amin,aminn :)

sem tiga ni memang mencabarlah. sampai orang tersayang pun aku abai. ish3 teruk no aku ni kan. takpe , cuti sem nanti aku akan cuba memberi sepenuh perhatian dan keprihatian kepada insan2 yang sentiasa aku sayang ni ye. ehh , rindunyaaa kat mak n orang desaru ni. -,-

yang takleh blah bila ade orang yang buat alasan nak single sebab nak fokus kerja padahal sebelum tu dah ade orang lain. alahai. kau ni kan. dah ade yang lain cakap jelah. nak suruh orang yang kau tinggal tu tahu sendiri? kau tahu tak apa yang kau buat tu menyakitkan hati orang , mempermainkan hati orang? kau tak rasa lagi kan macam mana rasa kena tinggal bila kau dah setia gila? alasan tak leh berjauhan kononnya. siapa yang tak setia sekarang ni woi. yang duk belajar jauh ni ingat berfoya-foya ke dengan orang lain, tapi yang tak tahannya orang yang tak tahu apa-apa pasal apa yang jadi tu salahkan orang yang belajar jauh , katanya yang belajar jauh lah risiko nak curang tu tinggi. padahalll sangat kott , Allah je yang tahu. Perasaan memang dah takde langsung tapi nyampah je dengan alasan bodoh orang yang nak putus sebab nak setia pada couple barunya. moga bahagia , jagalah hati dia. janganlah tinggalkan dia sebab alasan yang bodoh plus bangang kau tu sebab nak kat orang lain pulak. Haaa. kan ? hukum karma tu wujud bro! kau kena tabah lah kalau kau yang kena pulak, aku dah rase tapi aku taknak balas balik pun kat orang yang aku tengah sayang sekarang ni. tak untung pun balas2 ni. biar masa n Allah yang menentukan.

apa-apa pun sedih tak dapat beraya kat rumah aku. ni haa duk melara kat asrama je. takpe cuti sem dah dekat boleh ngeteh dengan mak aku nanti. keh3
ingat nak kerja kat temerloh area tempat kerja kakak aku , akak aku pun dah ade tempat yang sesuai untuk aku kerja. tapi kena bincang dulu dengan mak n encik bandar penawar tu dia punya pendapat cam ne.

final exam satu paper je tapi yang satu paper tu lah yang hardrock punya subject. ohh halal practice please be nice to me n my friend :D no repeat , no , no , no :D i dont want it okay. please. please. please. okaylah tu je kot untuk kali ni punya update. aku dah malas nak menaip lagi. adiosss. assalamualaikum untuk yang beragama islam. esok puasa sunat jom :)
gudnite. nanti ade masa aku update lagi ehh :)



TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI BACA YEE :)

3 comments:

Azniza Azli said...

awak titew da baca.. heheheh.. muaaahhh :*

ℱᗩᖙᖺᓰᒪᗩ ᕼᗩᔕᔕᗩﬡ said...

ehhh , awak ni. malu titew -..-

Azniza Azli said...

awk jgn lah mallu dengan titew

 
Rainbow Arch Over Clouds