Posts

Showing posts from August, 2013

Hati Kata Rindu - Destiny :)

Best lagu ni. Mengingatkan kita pada yang Maha Esa. :)

Di hati ini ingin melafaz kata
Kata kasih pada-Mu yang ku rindu
mengharap sentuhan maghfirah-Mu

Hati kata rindu
Hanya pada-Mu ooh tuhanku
Yang sering aku
Biar berlalu ke hujung waktu

Wahai tuhanku
Layakkah aku gapai syurga-Mu
Janganlah diriku
Engkau sisihkan dari rahmat-Mu

Ku bersujud..kepada-Mu..
Kasih-Mu kudamba
Terima taubatku
Ampuniku..

Wahai tuhanku
Engkaulah yang satu
tempatku mengadu
Rabbul Izzati
Hidup dan matiku
hanyalah untuk-Mu..

Thanks AWAK sebab request pada saya untuk dengar lagu ni. selalunya kita memang lalai dalam mengejar cinta-Nya sebab leka pada cinta dunia. Hmmm layak ke aku ke syurga-Nya sedangkan diri ni penuh dgn dosa , moga Allah menerima taubat kita. amin. (:

fabric softener , shower gel , syampoo :3

Image
Assalamualaikum peep's :)

haii , lama tak update. ehh lama ke? rasenya sehari sebelum raya dah updatekan? hmm assignment dah mula mengila sekarang ni. tapi aku n the geng macam biase laa duk wat releks wat peace. hehehe :p takdee laa kami still wat slow2 assignment , maklumlaa awal2 lecturer kasi assignment takla rase sangat enn tp dah nak dekat due date baru laa rase semangat nak buat kerja , tak gitu -_-
ye , adik-adik sekalian jangan tiru perangai akak-akak kat poli ni ye. Bahaya okay. Hihihihi ^_^

sambil2 buat assignment ni , tetibe ade mood pulak nak menaip kat blog koi ni haaa , aokmer acane rayer? koi ni dok gi berghaya pon. malehh nok kluor , koi nok menikmati cuti yg ade kat rumoh jee. hmm , kejap jak balik pahang. sedar2 je aku dah ade kat poli balik. hmm sedih nak tinggalkan mama kat kampung.. hmm fuyoo kampung dah jadi rumah aku tuu. hahahaha -_-

Hmmm baju raya aku warna biru. baju raya dia pun warna biru. biru UMNO :p yeayy sameee!!! kita sukaaaaa ^_^ hehehehe.

okay,…

one day before raya. -,-

Image
Assalamualaikum , hai blogger sekalian. :)

aku dah kat bandar jengka. bandar penawar tak lama lagi lahh. Heeee :p setelah sekian lama tak balik. Alhamdulillah.. sampai jugak akhirnya. Tuhan je tahu bertapa rindunya aku kat family n rumah aku kat pahang ni haaa. even rumah ni tak bernyawa tapi kat sini laa aku tinggal dr kecik sampai laa dah membesar cam sekarang ni.. ye , mungkin aku banyak stay kat johor sekarang ni , maklum laa belajar kat sana. tapi hati still kat pahang.. tempat lahir ku. cewahhh -_- ayat taklehh blahh.

ehemm , apa ehh nak taip? tadi rasenya ade idea. ni takde pulak dah.. hmm duk kat rumah sendiri ni.. yaa Allah nyaman nya tak terkataaa , hehehehe yelaa cuti awal2 tu aku duk kulai rumah abang ngah aku.. ehh , best jugak duk sanaaa , abang ngah sangat caring. ohh abg ngahh ! adik sayang awkk <3 hehehehe

hmm kesian n sedih bila mengenangkan orang yang tak dapat cuti raya sebab berkerja. aku tahu mesti sebak n sedihh hati diakan? takdapat beraya dengan keluarga fir…