Posts

Showing posts from November, 2012

Maafkan Aku-Afee Utopia 2012

Image
Setelah kau pergi tinggalah aku sendiri
Baru ku sedar semua pengorbanan mu
Selama ini ku tak peduli ku persiakan hidup mu
Keegoan ku ini memakan diri Tuhan tolonglah kurindu dia
Kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
Ku harap engkau maafkanlah diri ku
Aku bersalah mempermainkan mu
Hingga membuat kau sengsara Berilah peluang untuk kali kedua
Akan ku buktikan kasih dan sayang ku
Terhadap mu Mengapa dulu
Kau hancurkan hati ini
Mengapa engkau
Tak serius dalam cinta
Kenapa kini baru
Engkau menyesalinya
Sedangkan aku kini
Telah dimiliki Berilah peluang untuk kali kedua
Akan ku buktikan kasih dan sayang ku
Terhadap mu Tuhan tolonglah kurindu dia
Kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
Ku harap engkau maafkanlah diri ku
Aku bersalah mempermainkan mu
Ooo… dalam sengsara
dhylahassan 09dhk12f1051 :)

Okay - Ku relakan dikau pergi

Image
Indahnya sewaktu kita bersama Terasa bagai di syurga Engkaulah sinaran cahaya ilhamku Penawar kedukaanku
Sehingga kini ku masih terbayang Ketika memadu cinta Tak daya ku melupakan segalanya Kenangan cinta kita
Setelah ku kehilangan dirimu Seluruh hidupku kegelapan Tanpa kasih sayang darimu Aku tenggelam dan karam di lautan
Cinta suci Biarlah ia pergi Demi kebahagianmu Ku relakan dikau Pergi dariku
Oh kasih mengertilah Hatiku ini yang terluka Nantikan ku di pintu syurga Hanya airmata Menjadi teman hidupku. 

okay -,-


Hargai Aku - Armada

Image
aku n kawan akuu :) omey kan dia ^^
okay aku suka lagu separuh aku by noah. best je dengar lagu tuh. hehehe  lagu ni pulak nama dia Hargai Aku. by Armada band.
Seringkali kau merendahkan ku Melihat dengan sebelah matamu Aku bukan siapa-siapa
Selalu saja kau anggap ku lemah Merasa hebat dengan yang kau punya Kau sombongkan itu semua
Coba kau lihat dirimu dahulu Sebelum kau nilai kurangnya diriku Apa salahnya hargai diriku Sebelum kau nilai siapa diriku
Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku) Melihat dengan sebelah matamu Aku bukan siapa-siapa
Coba kau lihat dirimu dahulu Sebelum kau nilai kurangnya diriku Apa salahnya hargai diriku Sebelum kau nilai siapa diriku
Coba kau lihat dirimu dahulu Sebelum kau nilai kurangnya diriku Apa salahnya hargai diriku Sebelum kau nilai siapa diriku Sebelum kau nilai siapa diriku

boring kot duk rumah je , bila mama nak bawak kita jejalan jauh2 ni :( 9/12 ni dah kena pi kulai balik. abang aku nak bertunang.  hopefully semua berjalan dengan bagus okay bagus. Ameen…

separuh aku - noah.

Image
Dan terjadi lagi kisah lama yang terulang kembali Kau terluka lagi dari cinta rumit yang kau jalani Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu Aku ingin kau sadari cintamu bukanlah dia
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu Karena separuh aku dirimu
Ku ada di sini, pahamilah kau tak pernah sendiri Karena aku selalu di dekatmu saat engkau terjatuh Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu Aku ingin kau pahami cintamu bukanlah dia
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu Karena separuh aku dirimu
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu Karena separuh aku, menyentuh laramu Semua lukamu telah menjadi milikku Karena separuh aku dirimu.
\(O_o)/

kini, di rantau perintis.

Image
okay , alhamdulilah. selamat sudah sampai ke rumahku syurgaku setelah menamatkan zaman bujang bersamaa.. ewah. kau ingat ucapan perkhawinan ke. okay. be serious.  setelah selamat menjawab ke semua paper yang ade dengan tak berjayanya.-,-
malas nak tahu result nanti. lantak kaulah result.
semalam tidur kejap rumah abang aku kat kulai , basuh basuh baju yang ada. pagi tadi pukul 10 naik bas tanpa makan cuma minum je.  almaklumlah , aku ni terbangun lambat. sebab tuh lah sampai larkin terus kalut kalut beli tiket then terus naik bas. macam biaselah , aku duduk sit untuk sorang punya. adoi berapa jam aku kena tunggu untuk makan kat rumah. asal bas berhenti je aku tak turun , banyak kali jugak dia berhenti. tapi tak jugak aku turun.  malas mungkin.
sampai telephone aku terjatuh kat bawah sit tempat aku duduk. then naseb lah ade yang membantu.  terima kasih di ucapkan.
kul 6 petang lebih lebih aku sampai terminal jengak then tak lame pastuh abang aku jemput. pastuh sampai rumah kiss pipi n…

In final exam.

Image
4 paper dah selesai , tinggal 2 paper lagi before balik bandar jengka.  aduhai , tak sabarnya aku. study pun dah taknak sebab pikir rumah kat sana.
sepanjang 4 paper yang dah lepas ni. kebanyakan lain di baca lain yang keluar lah. subject yang paling buat aku down habis pastilah subject FundaMENTAL tourism and hospitality. cehh , memang mental habislah aku jawab, sampai sakit kepala. dahlah pengawas exam tuh asyik duduk depan aku je. eh , rimas betul aku. padahal aku duduk paling depan setiap kali exam tau. ingat aku nak meniru ke hah ? terus aku tak ade idea nak merepek ape. dah lah bahasa inggeris kang lain yang aku maksudkan lain yang aku tulis. sesusah susah subject housekeeping , susah lagi fundamental tau.
sekarang tinggal paper front office dengan foodservice sanitation. eh, korang jangan susah sangat tau tau ?  kalau boleh jangan susah langsung --''
mataku bengkak penangan menangis tadi. huh benci mata merah -,-
#tolong membe angkut barang barang kat rumah sewa .
rind…

Finally, final project , done ! ^^

Image
Alhamdulilah , lega di hati ku. Finally , siap jugak assignment final project subjek application of computer :) SenyumBahagia ke ? tak tak.

setelah bersengkang mata , menolak bantal ketepi dari terus di godaa untuk bermimpi di malam hari.. Ceh , padahalll.. jam 2 pagi lebih lebihh aku telah tewasssss ZzZzzzzzZ. (tiduq satt)

pastuh bangunn.. ntah jam berapaa.. sambung buat kerja :P

semua buat kerja dengan jayanyaa.. Thennnn.... dapat hantar dute date yang di tetapkan. Hoyeahhh!

S A D A CREW'S memang suka buat kerja last last minutee. that our trademark okayy.
Jangan tiru aksi ini di rumah okayy  -..-

Aku baru dapat mesej dari Najwa my assistent of the rap class.

" esok sume plaja wajib hadir drestoren baiduri sblom jam 8pg , ada forum dr 8-12 shj. pakaian formal. sarapan pg n mkn tgh hari dsediakan tolong feedback hari ini-Miss Anipah"

Errrr .. Hah ? Aduiii.. omooooooooooooooooooooooooooooo......... kenapa ? kenapa ?
Roomate aku & Ainqayyum dah lah nak balik esok. He…

Menuju ke arah Final Exam :')

Image
Menunggu menunggu menunggu markah test,quiz,presentation dan sebagainya :) Maybe Hari jumaat ni dah boleh check markah semua tuh. M A Y B E.
Daripada menunggu benda yang tak kan ada baik tunggu benda macam tuh kan.. Now , aku tengah sibukkan diri with my girlfriend's (Azniza , Shasha , Ain , Syahirah ) n lain lain...  esok mau pergi larkin untuk teman roomate kesayangan aku n Ainqayyum cari tiket. Kami pergi berlima - aku , az , shasha , ain , sya.. maybe sya yang drive kereta sewa tuh sebab dia ada lesen. Aku ?? aku memang tak ade apa apa lesen.. lesen khawin pun aku tak ade okay so jangan di tanya kenapa.
Petang semalam lepas test aku pegi library untuk photostat soalan-soalan tahun2 lepas (Banksoalan) subjek yang aku amek sem 1 ni.. peh memang memerlukan duit yang banyak lah . sebab? sebabnyaa tebal nak mampus lah benda tuh.. haihh :| boleh ke tak study semua tuh ekk?  FADHILA BOLEH FADHILA BOLEH , BOLEH , BOLEH , BOLEHHH ! Omooo...... study malas jew dari dulu sampai sekarang…

I'm hurt :'(

Image
aku yang telah merelakan mu.


Hati ini tlah letih Jalani kisah yang kau rasa perih Seolah hatimu yang paling terluka Tak pernah kau lihat sisi hatiku
Di matamu kau anggap ku selalu salah Di depanmu aku kan bersumpah mengalah
Aku yang telah merelakanmu Karena kini aku merasa Tak mampu bahagiakanmu Tuhan jagalah jiwa dan raganya Hidup matiku hanyalah untuknya Walau ku tak bersamanya
by seven teen.

You may have chemistry with her, but you have history with me <3 :'( I don't care who you are, I don't care how you look, I don't care where you're from, if you can make me laugh then I like you. You can't be just friends with someone you're madly in love with. <3 You can replace me, but you can't replace the memories you had with me.
be strong girl. dhyla.
TAKE A NOTE : Saya tak minta awak menjadi milik saya. tapi saya mahu awak menjadi manusia yang paling bahagia walaupun bukan dengan saya. :')