Posts

Showing posts from October, 2012

aku suka warna warni :)

Image
Masa aku darjah satu , aku suka warna hijau. Sampaikan warna kartun orang pun satu badan dia aku warna hijau belake. Rumah sukan pun Hijau , beg sekolah pun warna Hijau lah ! Go Green Go!! Then , tingkatan satu aku suka warna pink , kalau boleh semua benda aku nak warna pink.  Memang family aku tahu sampai sekarang aku gilakan warna itu , baru nampak gurl gurl gitu. :P tahun demi tahun aku suka Pink + Purple lah. Margenta lah. Sekarang , semester satu acecececeh , aku minat semua colour lah .  Ahahahaha. Rainbow , Rainbow ! Actually lama sudaa aku suka warna pelangi , tuh lah aku jadikan blog aku nama IMTHERAINBOW a.k.a Saya lah Pelangi itu. Saja je taip sem 1 lah sangat. yelah nak samakan start darjah 1 , tingkatan 1 then sem 1. Walawehh :D Koya dok? Wehooooo!! Bhahahahahaahha.
Bilik aku kat asrama pun aku decorate warna warni. ouh yeahh! Baru lah tak bosan enn ? ewah. Tapi , aku jeles tengok langsir bilik member aku tuh.  Jalur jalur warna warni doe :D Jeles lettew dhyla oi. Ah mem…

aku sedang RESTLESS mohon di paham.

Image
spoil ohh spoil weyy spoil oii spoil.
spoil rancangan akuuuuu..  aku pening dalam kepala aku banyak benda yang aku pikir. apa kah yang sedang bermain dalam fikiran aku ni? jangan main dalam fikiran sayaa , tolong jangan , tolonggg pergi dari fikiran ku ini.
aku nak benda tuhh , aku nak.. aku nakkkkk... aku nak dapatkan nya.. bagi aku.. bagi benda tuh kat aku... Walau apa pun yang terjadi kau akan menjadi milik ku juga.. percayalah.. aku nekad ni..  kenapa masih meragui aku ni? muka macam menipu sangat ke? kau tunggu jelah aku.. tu pun kalau kau laku lagi.. Eh , kalau kau tak berkesan.. nahas kau yew!  aku gunting-gunting kau , aku bakor kau , aku salai-salai kau.. biaq pi kau sana. aku nak kau ! nak kau ! nak kauuuu !   aku nak mimpi kan kau malam ni wahai WAIST NIPPER. nak pakai kau , naik pakai kau , naik pakai kau.. ZzZZzZzZzzZzz ( tiduq sambil mimpi =..= )
ouh ya , esok ada quiz lagi, quiz english pulak. quiz House keeping tadi agak senang sebab aku baca. wehoo! tapi malangnya , …

alhamdulilah , siap jugak akhirnya. ^_^

Image
salam,
akhirnya siap jugak buku portfolio Housekeeping management kami.. urmm.. memang penat nak buatnya.. macam2 halangan yang datang.. kadang2 buat aku dan kawan2 aku stress.. thank you kepada semua ahli kumpulan aku yang memberi komitmen yang baik.. sayang korang lebihhhhhh :)

penat , pening plus kena hujan tadi.. sedih :'(


Aku yang tersakiti :'(

Image
Pernahkah kau merasa jarak antara kita Kini semakin terasa setelah kau kenal dia Aku tiada percaya teganya kau putuskan Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri Kau pergi tinggalkanku
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya Aku pergi untuk dia
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia (walau tak bersama dia)
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia


Aku tak ada mood hari ni.. Mood ohh mood.. mana kau ?? assignment banyak tak siap ni.. tolong ! tolong ! tolong ! rasa macam nak berhenti belajar aje. adoinyepunn :/
Eh,orang dah tak nak buat apa paksa. Let it go :( aku bahagia kalau dia bahagia. 
**OH…

Banyaknya Kerja Saya Rupanya =,=

Image
Makin hari makin banyak assignment yang mendatang.. bukan makin berkurang =,=
aku pulak makin malas nak buat kerja. Aiyoyo... apa sudah jadi pada diriku ini.. teruk benor perangai nyaaaaaaaa :'(

Tanpa aku sedari , rupanya aku dah hampir ke arah FINAL EXAM :|

Tadi ada game kotak beracun dari Miss Aida , yang ajar kitaorang FRONT OFFICE , awal-awal tuh kumpulan kitaorang tak dapat markah langsung ahh , then tengah-tengah tuh kitaorang kumpul markah sikit-sikit thennnnnnn , you know what ??? kumpulan kitaorang menang BEB ! wahahaha. cam tak cayaaa..
Yelah , bak kata kawan akuuu.. HERO BIASA NYA MENANG AKHIR SEKALI ! acececehhh . TANGAN DI BAHU , MATA KE ATAS :P
okay okay , apa-apa pun esok make sure pergi tuntut hadiah dari Miss Aidaa :D

Nak jawab soklan Customer Service pun dah terkial-kial . Aiyoyoyoyo.. A'maaaaaa -,-

ouh ya , dengar cerita dari akak anur aku tuh , mak aku pergi kem ibu tunggal dari isnin sampai rabu kat kuantan , that mean....... esok mak aku balik lah :)
mog…

Test , Quiz , Presentation , bla.bla.bla

Image
Tiap-tiap minggu ada test , assignment , quiz , presentation , macam-macam lah..
penat otak , penat badan .. aku demam pun tak baik lagi. Tak ada mood nak buat kerja.
TEST food service sanitation tadi sudah cukup memeningkan kepala.. susah gila.
susah tuh sebab aku tak baca , kalau baca pun tak masuk dalam otak :'(

Rupa-rupanya cuti raya haji ni hanya 3 hari... nak ke tak ye balik ? Hurmmmm
aku memang nak balik jumpa buah hati aku.. dah lama tak jumpa dia.
Mak aku pun mesti rindu aku kan ? Hurmm

i love you Aidil , I LOVE you makkkkkkkk :) I miss both of you so much .