Posts

Showing posts from May, 2012

sweety niece .

Image
Assalamualaikum .

budak kiut atas ni adalah anak saudara aku yang kee , kee , kee hahaha . Jap-2 aku senaraikan dulu anak-anak dara & teruna aku ehh

1- Khyrina Airin Sofia bt Faizat (11 tahun)
2- Anis Safiyah bt Ahmad Tasfi (6 tahun)
3- Muhammad Faris Hilmi b Faizat (6 tahun)
4- Alya Safiyah bt Ahmad Tasfi(4 tahun)
5- Zaratul Aqisya bt Zarul Kassim(2 tahun)
6- Anas Syukri b Ahmad Tasfi(2tahun)
7- Arshad Hanafi b Ferdaus(1 tahun)

ouhh , zaratul aqisya anak saudara aku yang ke 5 :)
Moga-moga bertambah lagi laa anak saudara akuu .. Mak su sayang kamu semua :D

lotoflove me :)

Tired Already -,-

Image
woii . penat gilo's hari ni .. busy , busy & busyyy =,= hok alohh , busyy body jee kau tuu dhylaa oii  hakhakhak !

penat-penat pun still balas jejak blogger kat shoutbox :)

#ouhhhhhh .. want bathe and sleepyy . hopefully no one disturb me , please lah ! -,-

oh my niece .

Image
oih . yang atas ni bukan anak saudara aku yang sebenar okayy .
Anywayy , omey kan budak ni .
cute sungguh !!

memperkenalkann . anak saudara koii yang sulung ...
taadaaaaaaaaaa :>>


hukhukhuk . adoii . tak upload dalam lappy lagii gambau bebudak nii .
nanti lahh :P




aku si rabun .

Image
Aku seorang gadis yang asalnya tak rabun , tapi disebabkan keghairahan aku tengok tv macam dah nak masuk dalam tv , baca novel dalam gelap (gila novel pun agak-agaklah) dan sebagainya menyebabkan mata aku semakin kabur.. Tarikh blablabla tahun 2006 mengubah keadaan mataku yang dulunya tak rabun menjadi rabun . semua sebab keghairahan aku yang menjengkelkan itu. Cikgu suruh aku buat kaca mata . okayy lah demi pelajaran aku buat , ceh padahal memang dah rabun nak demi-demi pulak laa kan . hakhakhak . Hidup sebagai si rabun ni agak merimaskan . Kadang-kadang bila kawan aku terserempak dengan aku and melambai-lambai tangan kat aku , boleh pulak aku buat bodoh je tak ada respon . Maaf yee , bukan sombong atau takburr , tapi aku tak perasaan . huhu .

Bulan depan buat kaca mata baru . mungkin makin bertambah power nih .
Pada yang tak rabun . Hargai lah mata anda . Pada yang rabun macam aku . Kurangkan power anda :D (ape yang aku meraban ni ? haa sudah.. gilos daa.. )

Pehh , gila sekma laa ak…

Mata bengkak =,=

Image
woiii . mata aku sebelah bengkak ahhh ... woi maluuuu ...esok dah ahh kena pergi UiTM cawangan Jengka , Pahang . Ada penyerahan wang pinjaman pembiayaan (WPP PTPTN) ..
Actually , aku tak mau pergii ... tak mauuuuuuuuuuuuuuuuu , tapi abang long aku kata better aku pergi laa dengar ceremah ptptn uhh ... Aduiih.. malasss.... -,-
Dengan bibir sakit , mata bengkak .. haaaaaaaaaaaa.. memang rase nak pakaiii spex mata size XXL jek esokk . ( Eh ? adee ke size spex cam gitu uhh ? tak tahu lak akuu hentam jek ahh )

woi . woiii ! apakah ? kenapakah ? aduhaiiii kesian aku kan ? hakhak .

perlukah aku memakai kaca mata hitam untuk menutup kebengkakkan mata ni ? atau ... buat-buat tak tahu ? arghhhh ! what the fishhhh .

atotototoooooooooooooo . kang aku pakai spex mata hitam besauu kang... ade orang ingat aku ni GEDIK's  laa plakk nak pakai spex besau-besauu segalaa bagaii . Tak pun orang ingat aku ni macam retis perempuan pulakk baru balik dari mahkamah sebab berceraii . hekhekhek .

Doakan aku …

Bibir Berdarah ? auwwww ~_~

Image
Pehh . best gila bibir aku berlaga dengan kepala arshad tadi... Raba-raba bibir darah keluar wooo.... gilaa best laa -,- .
Biar laa mak asu yang kena arshad hanafi ku sayangg ... asalkan my baby boyy tak apa-apa..

sure tak leh makan 24 jam ni.. hukhuk . bertuah punya anak sedara .. iloveyouu lah . =.=

Beras Cap SUKA HATI .

Image
Kisah benar yang berlaku dalam rumah aku tapi tahun lepas punya kejadian..=.=

Al kisahnya beras kat rumah aku dah nak habis . Jadi , mak aku suruh lah kak anur aku text msg kat kak ina aku yang on the way balik rumah dari Perak belikan beras untuk rumah kami ni .

kak anur | salam , ina tolong belikan beras boleh tak ? yang 10 kilo .
kak ina | wslm , boleh.. beras cap ape ?
kak anur | beras cap suka hati .
kak ina | okayy...

Then bila dia balik kami pelik laa sebab dia beli beras cap Merbuk .. Mak pun tanya laa kat kak ina .

mak | kenapa beli beras cap merbuk ? beras cap suka hati tak ade ke ?
kak ina | ??? laa tadi kata beras cap suka hati ... so , ina beli laa ikut suka hati nak beli beras ape..
( amboii, rupa2nya akak aku tak pernah dengar jenama beras cap SUKAHATI kott..ekekeke )

aku dengan kakak2 aku yang lain pun jadi tukang gelakkan akak aku tuu.. HAHA.



Ni laa beras cap suka hati . Kami selalu makan beras cap ni laa.. :D

The end . lot of love , me :)

kaki ku kekok =,=

Image
haip .
hari tuu kakak aku belikan aku high heel . err ... kekok meyh ... bila pakai rase macam pondan pun ada.
haa.. tu laa mengatal sangat suh kakak beli.. then mula lah nak simpan jek , tak mau pakaii -,-
look like membazir kan? apa boleh buat.. aku tak yakin lagi boleh jejalan pakai kasut tinggi gitu-gitu an ... nanti aku tersungkur rebah jatuh terlentang ke bumi sape nak sambut ?? aku harap2 my mao aku lah yang sambut .. hakhakhak..
aku biase pakai kasut cam gini jek |
 mana layan kasut tinggi.. masih berfikir ape motif aku suh my kakak beli kan benda ni hari tu ?? ( saje nak menggedik kott =,= )

hai laa kasut tinggi , nanti aku pakai kau jugak dont sad-sad okayy .. :)
the end . lot of love , Dhyla Hassan .

ouh . talam dua muka !

Image
aku tak suka orang yang perangai talam dua muka . kau tahu tak ape maksud talam dua muka ?
maksudnya berbuat baik di hadapan orang sedangkan di belakang mengumpat atau maki hamun .


contoh 1: Si polan ni memang talam dua muka. Depan orang bukan main mesra tapi dekat belakang orang mengata.

contoh 2: Aku talam dua muka sebab aku suka berlakon baik depan orang padahal aku kutuk habis-habisan.

contoh 3: Aku terpaksa jadi talam dua muka sebab hendak ambil kesempatan dekat orang lain.


memang aku tak sukaa .. depan lain belakang lain . kau nak tahu hal aku . aku cerita kat kau . kau cerita kat orang lain . well , cerita kau , aku simpan elok2 meyh . Kau nak ambil kesempatan atas persahabatan kitaa.. ouhh nooo ! sorry . maybe depan kau jugak aku boleh buat selamba cam orang bodoh & maafkan kau . tapi nak lupa ape kau buatt . just go to the hell . payahh .Harap kau cepat2 berubah . aku sayang kau sebagai sahabat . please do the same too me .
one more thing :

mulut kena jaga cikit meyh . agar t…

Hidup tanpa masalah memang tak best kan .

Image
Kadang-kadang rasa give up dengan masalah dalam hidup ni , tapi aku kena hadapi jugak walau macam mana pun aku lari darinya .
Ya Allah , kuatkan hati hamba .. (T_T)
actually , memang aku tak suka ade masalah . aku tak kuat macam orang lain .
tapi . Allah akan bagi ujian setakat mana yang hambaNya mampu .
Yeah , aku tahu aku lah yang layak untuk ujian itu ..
Thankyouu Allah :)

no komen .

Image
kasut oh kasut . kesian kau dah koyok-koyok di sebabkan aku .. naseb kau laa kasutt . :P