Posts

Showing posts from March, 2012

Contest Thank You Allah for ??

Image
aku nak join contest dari ASHIDA MD ANUAR :)
korang pun nak join ? hehe .. klik kat banner ... :)
Thank You Allah for give me a good result in my SPM 2011 , this is a sweet memory in my life :)


aku sangat2 bersyukur pada Allah , kerana dengan izinNya aku di tahap ni :)
kawan yang di tag : yana

ᒎᗩᒪᗩﬡ - ᒎᗩᒪᗩﬡ ᒪᗩᘐᓰ :ᗪ

Image
ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᙢ⋒ᗩᒪᗩᓰḰ⋒ᙢ !
huhaii ~ aku jalan-jalan lagi dengan kawan-2 aku :) kawan aku SYIRA yang bawak aku n the geng pergi jalan2 naik kereta ayah dia . dia bawak :P haihh bila laa aku nak pandai bawak kereta nii ? hehehe mula2 kami pergi PEJABAT POS , sebab aku nak beli wang pos untuk sijil LCCI aku laa . pas tu , kami pergi makan-2 jap kat kedai . last sekali kami pergi melawat kawan kami ( ATIKAH ) yang sedang berkerja kat pasaraya . hehehe . ouh yeah ! best dapat keluar dengan diaorang :P
esok aku nak keluar lagi . pergi hantar borang kat sekolah plak :D
my ohsem friend's : ᔕ૪ᓰᖇᗩ | ᙓᓮᖇᗩ | ﬡᗩᕊᓮᒪᗩ | ᙡᗩﬡﬡᓰ | ᖺᗩᒎᗩᖇ | ᗩ♈ᓰḰᗩᖺ
okay . ilovemyaidil :) tata . 

hang out :)

Image
okay . hari khamis dulu tuu kan ,  lepas ambil result tu aku pergi jumpa kawan2 aku yang tersangat laa ohsem . yelaa dah lama tak kumpul sama-2 . rindu makin menebal nii :P kitaorang memang gila-2 . tak berubah pun walaupun dah lama tak jumpa .  happy sangat laa . 
meh nak tunjuk sikit gambau-2 kesayangan aku ni :)
 ni Ain Nur Hidayah & Noor Hazwani :) cute kan .
 nie Nor Syahirah & aku laa (Fadhila) huhu...
 ni tween aku , Noor Fadilah & aku , ain , wani , zuria , syira :)
 Noor Fadilah & Nurull Syahira :P comell diaorang ni .
 tuu .. Zuria . Ain . Nur Atikah :)
 2 gadis cute miut ni namanya : Zuria Ikazira & Nurull Syahira .
 Aku dengan  Putri Nurul Nabila yang Cun + cantik :)
 si Cantik eira & eyla :D
wanni , aku & ika :)

ouhh . memang ohsem laa kawan-2 aku ni .  hope korang berjaya dalam bidang yang di ceburi okay :) Amiin . aku perasan laa kan kalau siapa-2 yang nak jumpa kawan2 mesti lepak kat KFC . tak sah lau tak tangkap gambau kat situ . termasuk laa kami =.= 
 okay tata…

ouh Yeah ! Love Like Woe !

Image
Salam .. hu haiii .. jom layan lagu ni :) aku sediakan lirik . then . korang dengar laa kat youtube okay :P best wooo ~ >.<
lovelikewoe ~
J-j-j-j R
Whoa Oh Oh Oh Oh Whoa Oh Oh Oh Oh I Kinda Feel Like It Dont Make  Like-like-like It Dont Make Feel Like It Dont Make Sense
I'm Thinking, Baby, You And I Are Undeniable But I'm Finding Out Loves Unreliable I'm Giving All I Got Just To Make You Stay Or Am I Just A Roadblock In Your Way?
Cause You're A Pretty Little Windstorm Out On The Boulevard Something Like A Sunset, Oh You're A Shooting Star And I Might Drive Myself Insane If Those Lips Aren't Speakin My Name
Cause I Got Some Intuition, Or Maybe Im Superstitious But I Think You're A Pretty Sweet Pill That Im Swallowing Down To Counter This Addiction You've Got Me On A Mission Tell Me Darling, Can I Get A Break Somehow? Could I Say No? Chorus Shes Got A Love Like Woe (whoaa Oh Oh Oh) Girls Got A Love Like Woe (whoaa Oh Oh Oh) I Kinda Feel Like It Dont Make Sense Because You're B…

Dissatisfied . Soft-hearted (Y_Y)

Image
salam . hu hai ... ouuhhh .. eh , kenapa kau nak rahsia - rahsia dengan aku ea ?  weyy , aku tak paham laa dengan kau .. aku buat baik dengan kau , kau buat macam ni kat aku ? HAHA , please laa straight too the point jee , tak payah laa nak belok kiri kanan . ingat bagus sangat ke ? weyy ! aku tak de mood nak buat baik dengan kau laa sekarang . mencii laa =.= ouh , kau ade niat lain eh selama kau nak rapat-2 dengan aku ni ? kau jangan sampai aku pikir bukan-2 taw . buruk padahnya nanti .  act , kau baik laa .. tapi niat kau aku tak tahu . btw , aku tak suka kau rahsia pasal benda yang aku sayang . padahal aku tahu ! fact . aku terasa hati dengan kau .  menci ! menci ! tuhan nampak woo , buat laa kau nak buat apee .. peduli pulak aku . =.=
suaraHatiku : acecehh emosi betul kau kan dhylaa :P sabar . sabar  -,-

Kejutan Result Spm =.=

Image
Assalamualaikum . hu hai :) lama daa tak updated blog , =.= lame ke ?  aku senyap sekejap lepas dapat keputusan SPM rabu tuu .  blur kejap . -,- okay laa.. straight to the point jee laa kan . Alhamdulilah result aku baik sangat laa jugak ( bagi aku laa)  aku bersyukur sangat-2 coz aku dapat 6A2B1D .
happy laa jugak , sebab dapat happy kan mak , family nan cikgu-2 . actually aku sendiri tak sangka yang aku bolee dapat result macam tuu.. bukan aku jee tak sangka family nan cikgu-2 aku pun tak sangka jugak . haha , yelaa aku ni kat sekolahh banyak main-2 jugak . kat rumah pun jarang nampak aku study . Malas jugak laa .  Aku ni jenis tak leh study hard sangat . aku study santai2 jee . =.=
A : sejarah . matematik . pendidikan islam . perdagangan . sains . prinsip perakaunan B : bahasa melayu . bahasa inggeris D : matematik tambahan =,= ( naseb baik subjek ni lulus ) bak kata papa daud : D , okay laa tu D untuk Daud :D
syukur kepada Allah kerana dengan izin Nya aku dpt keputusan ni :) thanks to my mom , Puan …

Second B log :)

Image
Salam . hu haiii ~ esok Result Spm keluar meyhh ... takot + rilek jee aku ni >___< hahaaa.. nampak tak title post uhh ?  eh, eh, eh, eh ....... mengadanya aku ni :) buat blog kedua pulak yee ?  it sokeyh laa.. aku sajee je nak try buat blog cara lain pulak .. =.= ? lain sangat kee ? ala ramai sangat orang daa buat blog cam gitu . Tapi bagi aku lain laa sebab blog aku yang pertama ni lain , and yang second ni lain .. (bhahahahahaa) mesti korang tak paham kott ape yang aku merapu ni kan ?  okay senang cerita korang tengok sendiri (second Blog) aku tuu yee ~
okay ! tata :) -dhymao-
credit : Nurul Izzati | weheartit | FPA | Lettha    :)

Dapat Surat Tawaran Pulak -,-

Image
salam , hahaha okay nampak tak gambau uhh ? baru jek dapat tadi .. mesti ramai manusia yang sebaya aku dapat jugak kan ? okay , result pun tak dapat lagi surat tawaran dah datang banyak melamar untuk masuk ke pusat pengajian yang disediakan -,-

okay , baca punya baca isi dalam surat tawaran uhh cam best jek kan . TAK PERLU BAYAR LANGSUNG katanya ~ tapi kompius jugak laa .. ada tak wang pinjaman erkk ? ada laa kott kan ? hehehe

meh aku coretkan apa yang ada dalam surat ni yang membuatkan aku tertarikk >__<

APA YANG MEMBEZAKAN KTAC DENGAN KOLEJ-KOLEJ LAIN ?

-Tidak perlu bayar yuran pendaftaran *
-Tidak perlu bayar yuran pengajian *
-Tidak perlu bayar yuran penginapan *
-Kadar kelulusan 99%
-Diiktiraf oleh KPT/MQA/JPA/MARA/PTPTN
-Lokasi kolej berhampiran kemudahan seperti masjid , dataran merdeka , klcc - bla . bla . bla -
-Diploma yang menjamin pekerjaan
-DSK & BSK dikeluarkan oleh UPM
- Bahasa Penghantar Bahasa Malaysia
-Kolej Bertaraf Antarabangsa
-Penginapan berhampiran ko…

Hearbeat =,=

Image
Salam  hu haii ~ denyutan jantung aku makin laju bila memikirkan pasal result SPM ni.. stress jugak kekadang, pas dapat result ni.. kene fikir nak sambung belajar kat mana pulakk.. hoi . hoi . aku masih tak puas bercuti lagi laa,, heheehee Hopefully dapat sambung belajar same-2 dengan my Mao , selain mak ayah , family , Mao adalah salah sorang inspirasi aku time belajar . sumber semangat aku taw.. hohoho :) result pun ntah berapee.. mogaa aku n kawan-2 dapat result yang bagus & lulus semua mata pelajaran ~ aku risau subjek addmath & sejarah aku ni... errrr... ntahh laa... *__* ~ k bai ~

Good Luck Sis :)

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Hai Peeps , jap lagi aku mau hantar kakak aku NUR pergi terminal temerloh...  dia ada temuduga dekat Johor :) . Dia cakap berdebar-2 laa.. hahaa...  aku nak ucapkann : Good Luck Sis , jangan nak debar sangat laa kan.. wat lek jeaa.. hehehe .. InsyaAllah, ada rezeki tak ke mana peluang perkerjaan tu kan . 
my MAO pulak pergi kuantan semalam , ada kenduri doa selamat kat rumah saudara dia.. maybe ahad pagi baru on the way balik ke sini balik ~ haaaaa.. rindunya kat dia.. okay aku happy jugaa laa dapat jumpa dengan dia jap semalam , dia datang rumah aku.. sebab aku nak bagi cincin silver yang aku beli untuk dia.. cincin yang aku kasi dulu hilang.. aku happy laa , hilang pun sebab dia hargai apa yang aku bagi.. dia pakaii cincin tuu walaupun tengah buat keje-2 ape2 pun.. hehe so aku beli baru.. aku nak dia selalu pakai.. hilang lagi pun xpee aku beli baruu.. hehehe.. sayang sangat laa ~ 
okay aku bagi dia bantal bentuk SMILE  hehe.. besar , murahh jee.. aku harap dia sukaa ..  …

1st GIVEAWAY FOREVER YOUNG BY NAZIHAH HSN (updated)

Image
sekali lagi aku update pasal giveaway by NAZIHAH :)
ni banner tok giveaway ni :
nak join juga ? klik aje kat banner tu okay.. syarat-2 penyertaan disediakan disitu :)

okay ni la gambau pencil case yang di GILAI ramai tuu... ( termasuk laa aku kan ) :P
amacam comel x ?

okay-2 aku nak bagi sebab-2 aku NAK PENCIL CASE tuu....
✿  aku suka designnya -polka dot- ✔
✿ simple but nice ..✔
✿ boleh isi nama aku (if menang la kan)✔
✿ nak sangat-2 la dpt coz ni pertandingan kan ? hehehe...✔
✿ nak guna masa kat UNIVERSITI / IPTA nanti laa..✔

macam laa aku dapatkan ? =,=
 okay itu sahaja :)


tag : Wanni | Mimi | Nana | Hayati

1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn

Image
okay.. aku nak join giveaway ni.. jemputan dari owner blogger yang buat giveaway ni - NAZIHAH -
thanks nana coz jemput dhyla ea.. :D
okay pada sapa-2 yang nak join jugak bolee tgk syarat-2 kat SINI :)


dah follow & like fan page :)

tag : Wanni | Mimi | Nur | Tiey | NurHayati

SEGMEN : JOM JAWAB SOALAN LINA & ANIS

Image
Salam ~ okay aku nak join segmen ni , kawan blogger aku   wanni tag nama aku tadi ~ hehee.. okay actually aku pakai hentam je ni... okay sapa-2 yang nak join jugak leh tengok syarat-2 kat SINI okay :)

Empunya segmen ni : ANIS | LINA - jom usha blog gadis-2 kiut miut ni :D

soalan-2 nya :
1. Siapakah manusia pertama yang mencipta telefon?
2. Perdana Menteri manakah yang menjadi idola Lina?
3. Lengkapkan ayat ini ---> S_Y_ _U_A M_K_ _ C_ K L_ _ .
4. Beri maksud bagi simpulan bahasa ini ' Gaji Buta ' .
5. Siapa yang pernah cakap " Melayu Mudah Lupa! "

Jawapannya pulak :
1 -
Alexander Graham Bell

2 - tun dr Mahathir

3 - SAYA SUKA MAKAN COKLAT
4 - Gaji Buta
Maksud: Mendapat gaji tanpa perlu bekerja bersungguh-sungguh.
Contoh Ayat: Saya mesti menjalankan tugas dan tanggungjawab ini bersungguh-sungguh supaya tidak makan gaji buta sahaja.
5 - Tun Dr Mahathir / Ezlyn (Lagu Hai-2 Bye-2) heehheee

kawan comel yang di TAG : WANI | MIMI | ALYA

k tata :)

Terima Kasih Kawan :D

Image
salam ! okay laa.. aku nak berterima kasih pada kawan blogger aku yang bernama wanni :) sebab daa ajar aku cara nak tag nama orang or ape2 kat entry >_____< hahaaa.. selama ni mana aku reti weyy... buta IT sal benda-2 ni... hohohoho ~  tapi sekarang aku dah tauu.. pada yang still tak tahu lagi tuu.. bole la try cari cara-2 nak buat dekat internet -taip je macam mana nak tag nama orang kat entry blog.. compom kuar laa.. ataupun tnye kawan-2 yang tahu.. malu bertanya sesat jalan kan ? okay laa , result SPM akan kuar 21/03 ni.. berdebar2 betul.. malas nak tahu result sendiri =,=   k bai :) iloveyousomuch my RESULT be nice to me -,-
- maodhy forever -

tentang rasa -astrid-

Image
hu hai ~
okay.. semalam aku tengok vanilla coklat episod akhir .. happy ending , i likee... hahaaa...
actually aku bukan selalu tengok pun cerita uhh.. tapi di sebabkan semalam EPISOD AKHIR jadi aku pun tengok laa kan .. heheehe.. semalam uhh cam aku terdengar lagu TENTANG RASA by astrid ader terselit dalam cerita tuhh... cam best lak aku dengar lagu tuhh... meh kita hayati sama-2 liriknya okay ... ^___^
aku tersesat menuju hatimu
beri aku jalan yang indah
izinkanku lepas penatku
tuk sejenak lelap di bahumu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
reff:
dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan kau dan aku
semoga cinta kita kekal abadi
sesampainya akhir nanti selamanya tentang cinta yang datang perlahan
membuatku takut kehilangan
kau titipkan cahaya terang
tak padam didera goda dan masa repeat reff [2x] dapatkah selamanya kita bersama
menyatukan perasaan kau dan aku
dapatkah selamanya kekal abadi
sesampainya akhir nanti selamanya

copy / paste dari : http://liriklaguindonesia.net/astri…

i love you soo much dear ~

Image
salam.. hu hai ~ mana pegi mood aku ? sudaa terbang bersama ULTRAMAN kot ? =,= okay okay .. be happy now ! -,- jari taip happy but not my heart laa... acecehh... ngade la hati koi nie..... adehh... penat laa nak gaduh2.. penat,penat,penattt ~  maapkan kita bab selalu cari gaduh... tapi kadang2 kite nak manje2 jea pun. hohohoho... kita sayang awak taw ? hadooii ape aku merepek meraban nie ? okay meh aku coretkan lagu PENCINTA TERBAIK by sofaz untuk post kali nie.. bagi sape2 yang suke lagu ni.. > I LIKE THIS SONG LIKE YOU TOO ~  Berikan ku peluang terakhir sekali lagi . Untuk membukti kasih sejujurnya di hati Maafkan seandainya cintaku tidak sempurna - Kaulah insan pertama berpacaran dengan ku - Dan bersama ku mahu masa depan yang kukuh - Maafkan seandainya ku masih amatur cinta - Luangkan diri ini lebih masa - Melengkapkan kekurangan yang ku ada - Temankan di kala ku memerlukan bimbingan - Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik - Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin - Ku harap ka…

ULTRAMAN ~ \(^___________^)/

Image
SALAM :)
haipp... hari ni banyak gile keje kene buat..biase laa kitew an anak dara kene laa buat keje umah.. ala, xsusah pun buat tu sume cuma antara MALAS dengan RAJIN jek... aku ni.. kejap2 rajin.. kejap2 malas.. haha -  ouh yeahhh .. xlame lagi mak n kak anur aku balik dr johor !! gumbira di dada niey ~ 
haihhh duduk plak dgn anak sedara aku ANIS ni haa.. layan kartun je laa aku... sebab tu laa aku buat title ULTRAMAN . bab tadi aku baru pas tengok cite ultraman dekat chanel astro ceria dgn budak kenit niey haa... haiihh.. bolee plak aku layan cite uhh.. cam best plak aku tengok tadi... hahhaa...
okay lah . nak sambung buat keje yang tertangguh ... olla :P

haa.. ni patung ultraman anak sedare aku FARIS .. dye suke sangat tgk cite nehh... amacam comey x patung dye.. hohohoho.. aku amek gambau ni dah lamee time aku tengah sibuk study mase SPM 2011 dulu aa.. sempat gak aku posing kan ultraman kecik ni atas buku-2 aku.. heeeee...

kiut miut jugaa ultraman kenit ni.. cer tengok jap -



 kan . k…

take my heart

Image
CUTE JEK LAGU NI KAN ? LOVE U MOREE ~ ^^