Posts

Showing posts from December, 2011

Armada - Pemilik Hati (Plus Lirik Lagu)

Image

teringat + rindu kat kawan-kawan ku ~

Image
haduii...

dah lame menghabiskan beras kat rumah.. pejam celik, pejam celik dah nak sekolah dah..

rindu kott kat kawan2 5 SAINS 2011.. :))

bila la boleh kumpul2 cam dulu bergossip2 haha.. 

rindu jgak kat MAO <3.. hee



rindu korang gurls :)

menjahit dan terus menjahit .. untuk hasil jahitan yang lebih baik ..

Image
salam...

aku bru jahit cikit2 tu pun terkedek2 cam itik pulang petang.. hopefully dapat mahir dalam waktu yang singkat.. nak tlg kak nor ape yang aku mampu... harapan aku agar minat, hobi dan rezeki kak nor semakin berjaya dan maju.. amiin..



 ni la hasil jahitan aku.. kat tepi2 tu jea aku jahit.. masih xberape ok lagi kan? harap dapat buat lagi ok dari ni..

Unic - Sebuah Pertemuan

Image

Al- fatihah untuk kak ain :(

Image
salam..

 aku sedih sangat2 :(

 17/12/2011- akak ipar kesayangan aku menghembuskan nafas yang terakhir...
 aku terkejut sangat.. malam tu abang mie aku call rumah cakap kak ain da meninggal...
 kak ain memang ada penyakit pada hati arwah... penyakitnya lain dari pesakit lain..
 alhamdulilah abang ngah aku sempat mengajar arwah mengucap dan arwah sempat mengucap 3 kali dua kalimah syahadah dengan dalam pangkuan abang ngah aku (suami arwah ) ..
 bila dah dapat tahu semua ahli keluarga aku yang lain berkumpul dkat rumah mak aku dan kami semua bertolak dari rumah malam tu jugak ke senggarang,johor... dan semalam aku sekeluarga sampai ke rumah pukul 12 tgh malam..
aku xeh tahan air mata bila sampai n bila abang ngah aku peluk aku.. mata dia merah.. menangis..
abang ngah tak henti2 baca yassin dan mengaji di samping arwah... aku harap abang ngah tabah..
tak lama lagi aku n mak aku akan ke kulai johor nak teman abang aku di sana...




 arwah seorang yang baik sangat... tak suka menyusahkan orang…

=='

virus kat fb melanda.......................
Ya Allah xsnggup aku... :(

frusttt =="

Image
huhu..terkilan..tersedih..terharu...terkejut aku semalam...frust tu memang la...
korang nak tau ke pasal pew??

haha...pasal semalam aku pg bank *** nak beli nom pin nak masuk ipta la kononnya...
dengan semangat yang membara nie..haha...
aku xkeruan dah nak pg beli.... dengan ke hulu hilir , ke sana ke mari call cik daud la, cikgu zairi la.. tnye
pasal cam ner nak beli..seriously cam orang giler meroyan..haha... bukan ape aku takut dah tamat tempoh je...
(tapi hakikatnya memang dah tamat pun)

cehh..sia2 jea aku pg semalam...dah la suh MAO aku datg bank sekali antar ic dia..haha.. last2 aku col cikgu zairi ~ dia la yang bagitahu aku yang tmpoh dah tamat.. last pun 31/11... i said what?? sambil ketawa dah macam ntahpape..org tgk pun cam org xbetul..

Mmg betul cikgu aku tu ada bagitahu time tu aku ada kelas perdagangan last dgn cikgu daud n cikgu asidah..
tapi aku dgr last 31/12... haiyo cam ner lah aku leh silap dgr nieyy... cikgu zairi gelak jea bila aku kata aku dah kat depan bank..hah…

my lovely ARSHAD HANAFI !!!

Image
ASSALAMUALAIKUM ~

aku baru jea jahit sesuatu yang berbentuk bulat untuk anak sedare aku arshad hanafi ~ panggilan manja achad haha... nak tgk x benda tu?

ni la benda tu haha~ aku namakan dia bantal bucuk achad ^^ perca kain yang aku dpt tu sumber pendapatan dari aku gunting kain pengawas sekolah aku mase dulu2 kain dia warne ijau.. so, aku rase dari mereput lam almari baik aku gunting dan jahit..haha >_<
btw achad suke sangat benda yang aku buat tuk dia... biase la dia gatal gusi nak tumbuh gigi..haha korang nak taw dia buat ape dengan benda tu??


hehe... itu la anak sedare aku..achad..comel?? memang la ~ haha itu la keje dia dengan bantal ucuk dia... hihi :) dia sedang berusaha merangkak skunk ni... xlame lagi boleh la tu merangkak ke sana ke sini... :)

tcherscraf album ~

Image
ni haa aku nak tujuk hasil craf akak ipar aku (norazeni jusoh) :























kreatif & inovatif x akak ipar aku?? ni la ciri2 usahawan berjaya.. so sape2 yg berminat nak tempah bagi tau aku ok! :)) daa assalamualaikum semua ...

susah...susah...

Image
salam semua...

baru aku tahu susah jugak menjahit ni..perlu ada kesabaran yang tinggi.. patut la akak ipar aku sabar jea..
banyak dah aku jahit tapi terkial2 cam siput plak lambatnya..

haa...aku nak tujuk hasil pertama jahitan aku~

amacam buruk x?? haha normal la first time menjahit...:))

HEE..PEMBETULAN !

akhirnya aku dah abis exam spm 2011..alhamdulilah sesangat... sekarang aku cuba belanja menjahit dengan akak ipar aku...


HAHA SILAP LA...BUKAN *BELANJA TAPI BELAJAR LAH..MAAP YER ! :)

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Image
tak lama lagi habis paper exam..huh~

tak sabar ~ ---->hihihi<------